AS PULSÕES DE VIDA E DE MORTE NO POEMA A XUSTICIA POLA MAN, DE ROSALÍA DE CASTRO (Revista de Letras Norte@mentos, 2016)
A teoria de Sigmund Freud apresenta intensos diálogos com a literatura, porque esta, desde os primórdios, expressa artisticamente os sistemas de simbolização criados pela mente humana. A escritora galega Rosalía de Castro soube explorar esses sistemas e elaborá-los em sua lírica. Neste artigo, analisaremos o poema rosaliano A xusticia pola man a partir do conceito freudiano de pulsões de vida e morte.